quarta-feira, 29 de setembro de 2010

Viagem Culinaria ao redor do mundo !!!!1° receita ...Couscous da Tunisia!!!( por Soufien)...meu amigo querido!!! Culinary trip around the world .... 1 ... Couscous recipe in Tunisia (by Soufien) My dear friend

Olá meninas , estou tão feliz hoje ....meu amigo da Tunisia  Soufien , me enviou  uma receita fantástica  feita  por ele mesmo!!!!brincamos sempre a respeito do couscous e peço a ele que me mande ...(difícil neh?)...mas agora  com a receita , fica mais fácil ....descobri também  que o couscous para eles é como  nosso arroz com feijão ...ou seja  um prato que não pode faltar ....então bora lá ....fazer o couscous !!!!!((beijos meu amigo querido, não tenho palavras para agradecer o carinho  que você teve ao compartilhar conosco a receita e a foto!!!....agradeço em nome de todos que  lêen o blog!!!!).....luv you!!!!!!!
Hello girls, I'm so happy today .... my friend from Tunisia Soufien sent me a fantastic recipe made by himself!! Always joked about the couscous and ask him to send me ... (hard right? ) ... but now with the recipe, it's easier .... also discovered that the couscous for them is like our rice and beans ... that is a dish that can not miss .... although then there .. .. making the couscous !!!!!(( kisses my dear friend, I have no words to thank the love you had to share with us the recipe and photo !!!.... thank you on behalf of all the blog leen !!!!)..... luv you !!!!!!!

CousCous!!!


500 g Cordeiro
200 g de batata
750 g Couscous
200 g de minicenouras
100 g de grão de bico
mante iga fresca30 g
Uma cebola pequena
100 ml de óleo
Duas colheres de sopa. colheres de sopa de purê de tomate
Uma colher de chá. sopa de Harissa
Metade de uma colher de chá. pimenta vermelha
Um pé de aipo
Sal e pimenta

Preparação

O grão bico, lave e deixe várias horas antes da água fria e enxágüe. Prepare 0s 750g de cuscuz doce, umedecer primeiro por aspersão de um copo de água antes de colocar no cuscuz.

Raspe as cenouras e corte-os ao meio. Descasque os nabos e corte em quartos. Raspe com uma faca nas costas do aipo (khorchof) para livrá-los de seus segmentos ", lave e corte em palitos. Descasque e corte uma cebola. Lave e descasque as batatas. Cortar a gordura da carne de carneiro em fatias ou cubos. Corte um quilo de cordeiro ou de carneiro em 4 ou 5 pedaços de igual tamanho e tempere com sal e pimenta.

Aqueça o óleo em fogo alto numa panela de cuscuz e cozinhe por alguns minutos, a carne e gordura, juntamente com a cebola picada. Adicione a pasta de tomate diluído em um copo de água harissa((
A harissa é um purê de pimentas vermelhas secas no sol e uma mistura de algumas especiarias, como o cominho. É utilizada na maioria dos pratos da culinária tunisiana)) e pimenta, misture e cozinhe sem tampa por 8-10 minutos. Adicione todas os vegetais, menos  as batatas, acrescentamos meio cozido, coloque um litro e meio de agua de água e leve para ferver. Em seguida, coloque o cuscuz  na travessa necessário, adaptá-lo para a panela, sele os dois recipientes e cozinhar o cuscuz no vapor como  foi dito acima. Uma vez que o cuscuz está cozido, retire do fogo, despeje em um recipiente para essa finalidade: quasâa terrina( pote, travessa  para couscous). Assim que  a carne e o Grão de bico estão cozidos, ajustar o sal a gosto.

Serviço: Leve uma panela com o caldo ao fogo, dissolver no líquido uma colher de manteiga , despeje a mistura sobre a mistura do  cuscuz bem e suave. Em seguida, polvilhe o cuscuz com caldo de galinha, só que ele pode absorver, a parte superior decore com o grão de bico, pedaços de carne e legumes, deixe repousar um pouco e servir.


translation ( English) 
CousCous!!!!!


 
500 g Lamb
200 g potato
750 g Couscous
200 g Baby Carrots
100 g Chickpeas
Smen 30 g (fresh or butter)
A small onion
A deciliter oil
Two tablespoons. tablespoons tomato puree
One tsp. Harissa soup
Half a teaspoon. red pepper
A foot of wild cardoon
Salt and pepper

Preparation

Sort chick peas, wash and soak several hours in advance of cool water and rinse. Prepare a pound and a half of fresh couscous, moisten first by sprinkling a glass of water just before placing in the couscous.

Scrape the carrots and cut them in half. Peel the turnips and cut into quarters. Scrape with a knife in the ribs a foot wild cardoon (khorchof) to rid them of their threads, 'wash and cut into sticks. Peel and slice an onion. Wash and peel potatoes. Cut the fat of mutton into slices or cubes. Cut a pound of lamb or mutton in 4 or 5 pieces of equal size and season with salt and pepper.

Heat oil over high heat in a pot for couscous and cook for a few minutes the meat and fat together with the chopped onion. Add tomato paste diluted in a glass of water, harissa and chilli, stir and cook uncovered for 8-10 minutes. Add the 'vegetables except the potatoes we add half-cooked, pour a liter and a half of water and bring to a boil. Then place the couscous in the Kiska appropriate, adapt it to the pot, seal the two containers and cook the couscous steamed twice as has been said above. Once the couscous is cooked, remove from heat, pour into the container for this purpose: tureen quasâa, tabs or other Nabeul and air separating the grains from each other. As soon as the meat and chickpeas are cooked, adjust salt to taste.

Service: Take a ladle with the fat part of the broth supernatant, dissolve in the liquid a knob of butter or smen and 1 / 2 teaspoon bharat, pour the mixture over the couscous, mix well and smooth. Then sprinkle the couscous with chicken stock, just that it can absorb, the top with the chickpeas, chunks of meat and vegetables, let stand a moment and serve.

Um comentário:

  1. Sister, that is great! I was already pleased to see you disclosing our mum's cooking secrets to all over the world in the net...LOL...but now your blog is becoming even more interesting with the posting of receipts from other countries and cultures...keep up with the good work! regards. Beto

    ResponderExcluir

Homemade cupcake!...cupcake perfeito🧁

🇺🇸Hi girls ! Happy 2021 and happy anniversary for me and my hubby! 8 years together and a happy couple!  Well after a LONG time without wr...